شنبه, 3 آذر , 1403 برابر با Saturday, 23 November , 2024
جستجو

شماره 142 دو ماهنامه آینه پژوهش منتشر شد و طبق روال همیشگی، مقالاتی در حوزه نقد و معرفی متون و … دارد. این شماره، در نیمه اسفند سال گذشته منتشر شده و جای خوشوقتی دارد که در زمان سستی و کاهلی مجلات دیگر، به طور مرتب منتشر شده است.

 

 

فهرست مقالات این شماره به همراه چکیده چند مقاله مهم به ترتیب زیر است:

 

ابرهاي تهي؛ فقر ساختار و محتوا در كتاب هاي روش تحقيق/ سيدحسن اسلامي

 

رهيافت ادبي به قرآن: پيشينه، نتايج و دشواري ها/ نصر حامد ابويد  مترجم: مهرداد عباسي

 

بچه نازادن به از شش ماهه افكندن جنين/ جويا جهانبخش

نویسنده در این مقاله به نقد دانشنامه قرآن کریم پرداخته است. دانشنامه قرآن کریم، گردآوری اولیور لیمن و ترجمه محمدحسین وقار است که در سال 1391 توسط انتشارات اطلاعات به چاپ رسیده است. نویسنده در نوشتار حاضر با ارائه شاهد مثال هایی از صفحات کتاب، ترجمه کتاب مذکور را در بوته قند و بررسی قرار داده است.

 

رويكرد انتقادي منتقدان معاصر اهل سنت به مباني كلامي تفسير اماميه/ سيد مجيد پورطباطبايي

کتاب مبانی کلامی امامیه در تفسیر قرآن با رویکرد نقادانه به آرای ذهبی، عسال و رومی کتابی است که آقای راد در سال 1390 و توسط انتشارات سخن به رشته طبع درآمده است. نویسنده در راستای جلب توجه اندیشمندان شیعی به شبهاتی که منتقدان به مبانی کلامی تفسیر شیعی وارد ساخته اند، به معرفی کتاب مذکور اقدام نموده است. در این راستا ابتدا علت و چگونگی شکل گیری کتاب را طرح و سپس بخش های اصلی کتاب را ذکر می کند. در نهایت، نوشتار خود را با ارائه گزارشی از رویکرد انتقادی نسبت به تفسیر قرآن شیعیان در قالب دو قسمت آشنایی با منتقدان معاصر تفسیر امامیه و نیز ارائه گزارشی اجمالی از شبهات وارده منتقدان به تفاسیر شیعی به اتمام می رسد.

 

ديوان نظام يا ديوان بي نظام؟/ علي حيدري يساوولي

دیوان نظام استرآبادی در چهار بخش اصلی، مقدمه محققان، اشعار، منظومه سعادتنامه و رساله دستور معما در سال 1391 توسط انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ رسید. نویسنده در نوشتار حاضر کوشیده است این اثر را مورد نقد و بررسی قرار دهد. از این رو در ابتدای نوشتار با ذکر این نکته که یکی از مهم ترین بخش های دیوان ملا نظام استرآبادی دیباچه ای است که شاعر بر آن نوشته، به حذف آن در این تصحیح اشاره می کند. به این دلیل، به طور کامل دیباچه دیوان را عرضه می دارد. وی سپس درباره مقدمه مصححان بر دیوان اشعار، توضیحات مبسوطی ارائه می دهد. در نهایت نگاهی به اشعار ملا نظام در این تصحیح دارد.

 

آيين قرائت و كتابت قرآن كريم در سيره نبوي/ محمدعلي لساني فشاركي

 

نگاهي به فرهنگ جامع زبان فارسي/ نيره خداداد شهري

 

مروري بر پنج مقاله در باره تمدن و تاريخ/ حبيب الله بابايي

 

منابع ابن ابي الحديد در شرح نهج البلاغه/ محسن رفعت

 

معرفی ترجمه و شرح مصباح الانس

 

راهنماي نگارش/ نيره خداداد شهري

 

راهنماي نگارش پايان نامه/ نيره خداداد شهري

 

چگونه يك تحقيق مروري انجام دهم؟/ نيره خداداد شهري

 

منبع: کتابخانه تخصصی اسلام و ایران

 

 

لینک کوتاه مطلب: https://tarikhi.com/?p=20004

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب