یکشنبه, 16 دی , 1403 برابر با Sunday, 5 January , 2025
جستجو
آثار باستانی آشخانه

علی مستوفیان سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، اعلام کرد: درروند فصل نهم کاوش باستان­شناسی محوطه تاریخی ریوی که از ابتدای مهرماه سال جاری آغازشده است سفال نوشته‌ای به خط پهلوی ساسانی کشف شد.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: این کتیبه حاوی دو کلمه است که اشاره به اسم خاص دارد و ممکن است به اسم شخی خاص و یا نام تاریخی محوطه تاریخی ریوی در دوره ساسانی اشاره داشته باشد.

مستوفیان با اشاره به اهمیت کشف نام تاریخی محوطه ریوی در مطالعات تاریخی شمال شرق ایران، اظهار کرد: این محوطه تاریخی در غرب شهر امروزی آشخانه قرار دارد و کشف نام این محوطه تاریخی اهمیت بسیاری در ریشه‌شناسی اسم امروزی آشخانه (آشکانه) خواهد داشت.

او افزود: بر اساس پژوهش­های باستان‌شناسی این محوطه یک استقرار گاه کهن در دشت سملقان بوده که از حدود ۳۵۰۰ سال قبل تاکنون موردتوجه جوامع بشری بوده است. مهم‌ترین دوران استقراری این محوطه مربوط به دوره‌های هخامنشی، اشکانی و ساسانی بوده که سکونتگاه شهری بوده است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: نزدیکی این شهر تاریخی به جاده ارتباطی گرگان – مشهد فرصت مناسبی را برای ایجاد سایت موزه گردشگری و رشد صنعت توریسم منطقه نیز فراهم نموده است.

مستوفیان در پایان اشاره کرد: فعالیت‌های باستان‌شناسی محوطه تاریخی ریوی توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی با همکاری موسسه باستان‌شناسی آلمان و حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از سال ۱۳۹۴ آغازشده است.

لینک کوتاه مطلب: https://tarikhi.com/?p=71023

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب